martes, 21 de septiembre de 2010

darrers llibres de jj rovira climent

Enguany he tret dos llibres nous: EL TEMPS I LA MIRADA i  HISTÒRIES DE MAQUIS ALS PORTS DE MORELLA. El primer va eixir al mes d'abril , i el segon, a l'agost. Amb ells inicio la col·lecció Homo viator.
EL TEMPS I LA MIRADA és un llibre de viatges, amb descripcions del món exterior i insinuacions sobre el món interior. L'àmbit geogràfic és els econtorns més pròxims:Vall-de-roures, Mirambell, Catí, Benassal, Castelló... És com una segona navegació, per recordar terminolgia platònica, per la Terra màtria.

El segon llibre és una sèrie de relats que tenen com fonament fets tristos ocorreguts per les serralades dels Ports, molts dels quals han estat dolosament silenciats durant molts anys. Hi ha un parell de converses amb dos senyors que van viure directament el temps dels maquis. Un, de Catí; l'altre, d'Arnes. El dibuix de la portada i algun altre que hi ha dins són de Frederic Mauri, al qual li agareixo profundament la seua col·laboració.
D'aquest llibre se'n va fer una presentació el 20 d'agost a Benassal. Fou molt concorreguda. Si les coses no es torcen, en farem unes altres: el 7 d'octubre a Tarragona, a la llibreria la Rambla; el 19 de novembre a Móra d'Ebre, a la llibreria la Bassa; el 26 de novembre a Vinaròs, a la biblioteca municipal.

No hay comentarios:

Publicar un comentario